Supervisor voor dienst repatriëringen, nieuwe korpschefs

09 februari 2017

Thierry Gillis, beleidsadviseur van Catherine De Bolle is aangesteld als supervisor voor de dienst verwijderingen. Naar aanleiding van de commotie over het onaanvaardbaar gedrag binnen de dienst verwijderingen, achtte commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle het nodig de dienst te laten superviseren en begeleiden.

Eind 2016 ging Guido Van Wymersch als korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene met pensioen. Hij was ook voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie. In afwachting van de benoeming van een nieuwe voorzitter, nemen de huidige 2 ondervoorzitters, Nicholas Paelinck en Marc Garin, het voorzitterschap waar.

Walter Vranckx is de nieuwe korpschef van de politiezone Lubbeek(Bierbeek/Boutersem/Holsbeek/Lubbeek). Hij volgde Herman Vercoutter op die met pensioen ging.

Koenraad Tack legde de eed af als korpschef van de politiezone Denderleeuw/Haaltert. Hij volgt oud-korpschef Roland Huyge op, die begin maart met pensioen gaat.

Brandweerkapitein Jeroen Bonte volgt Franky Gardin op als postoverste in Brandweerzone West-Vlaanderen 1. Franky Gardin gaat met pensioen.

Lees meer over: 
REGIONAAL, LOKAAL, POLITIE/JUSTITIE