NIEUW! Aansprakelijkheid van de lokale mandataris

27 juni 2024 in
POLITEIA NV
i.s.m. Ethias (Auteur: Geert VANDENWIJNGAERT)

 
In november 2024 starten de nieuwe lokale mandatarissen. Een goed statuut moet hen in staat stellen om in optimale omstandigheden al hun energie te besteden aan het lokaal bestuur. Het beschermen tegen een aantal risico’s vormt een belangrijk onderdeel van dit statuut.

Er is het ongevallenrisico en het aansprakelijkheidsrisico. Dit laatste is het voorwerp van dit boek. Het is geen gemakkelijk onderwerp en het is voortdurend in evolutie. Er is de recente rechtspraak, de nieuwe regelgeving en vanaf 1 januari 2025 worden de nieuwe regels over de buitencontractuele aansprakelijkheid, het boek 6 van het nieuwe Burgerlijk Wetboek, van toepassing.

We besteden in dit nieuwe boek o.m. aandacht aan de regelgeving in de drie Gewesten. Hun doelstelling, de lokale mandataris beschermen tegen aansprakelijkheidsvorderingen, is identiek en ook de krachtlijnen van de uitgewerkte oplossingen, o.m. via het afsluiten van verzekeringen, zijn dezelfde. Toch zijn er verschillen en kan een kijk op het geheel de inzichten verdiepen en nuanceren.

VOORVERKOOPACTIE
Bestel nu het boek aan de voorverkoopprijs van 29 euro i.p.v. 34 euro (incl. btw – excl. verzendkosten).POLITEIA NV 27 juni 2024
Deel deze post