Cookies

Wij bij Pinakes hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy als bezoeker van onze website.

Deze Cookieverklaring beschrijft welke cookies wij plaatsen op uw apparaat.

1. Gegevensverwerking door Pinakes

De verantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens is Pinakes nv, Keizerslaan 34, 1000 Brussel, met ondernemingsnummer 0473.692.867.

Als u informatie wenst over hoe wij uw persoonsgegevens verwerken, anders dan door middel van cookies, vragen wij u vriendelijk onze Privacyverklaring te raadplegen.

2. Wat zijn cookies precies?

Cookies zijn tekstbestanden die wij met onze webpagina’s meesturen. Uw browser slaat deze tekstbestanden op de harde schijf van uw computer, smartphone of tablet op. De informatie die wordt opgeslagen in de tekstbestanden wordt bij elk nieuw bezoek naar onze servers teruggestuurd.

Cookies helpen ons om een beter inzicht te krijgen hoe en op welke manier precies u onze website gebruikt. Cookies gaan bijvoorbeeld na hoeveel u op een webpagina klikt, wanneer u de website bezoekt, enz. Cookies helpen ons bovendien om u de website in optimale omstandigheden te tonen omdat we bijvoorbeeld uw browserinstellingen kunnen onthouden. Op die manier kunnen we onze website en onze diensten optimaliseren en het gebruikersgenot vergroten.

U kunt vermijden dat cookies worden geplaatst. Hieronder vindt u per browser richtlijnen hoe u dit kan doen:

 
3. Welke cookies worden er op uw apparaat geplaatst?

Wij gebruiken in de eerste plaats functionele cookies om te verzekeren dat de website naar behoren kan werken en om u een goede gebruikerservaring te bieden. Daarnaast gebruiken we Google Analytics cookies om te bepalen hoe u en andere bezoekers onze website gebruiken. Deze cookies zijn analytische en statistische cookies. Deze cookies laten ons toe om onze diensten te verbeteren.

Wij gebruiken en plaatsen de volgende cookies: _utm cookie en _utmc cookie (levensduur is gelijk aan de duur van de sessie), _utmb cookie en _utmt cookie (levensduur van 1 dag), _utmz cookie (levensduur van 6 maanden) en _utma cookie (levensduur van 2 jaar).

4. Welke persoonsgegevens verwerken wij van u?

Wanneer wij cookies plaatsen, verwerken wij technische informatie in verband met het apparaat dat u gebruikt, zoals uw IP-adres, browsertype, geografische locatie en besturingssysteem. Daarnaast verwerken wij ook informatie over uw surfgedrag, zoals hoe lang u onze site bezoekt, op welke links u klikt, welke pagina's u bezoekt en hoe vaak u een pagina bezoekt.

5. Waarom en op welke basis gebruiken wij cookies?

Wij gebruiken cookies en uw persoonsgegevens om verschillende redenen:

a) Om statistische analyses uit te voeren om zo onze website en diensten te optimaliseren

Wij voeren statistische analyses uit om een beter inzicht te krijgen over hoe en op welke manier u onze website gebruikt. Dit laat ons toe om onze website en diensten te optimaliseren.

Wij vragen uw toestemming om cookies voor dit doel te gebruiken.

b) Om veiligheidsredenen

Wij doen er alles aan om uw gegevens zo goed mogelijk te beveiligen en om derden en de IT-systemen te beschermen. Om dat mogelijk te maken, verwerken wij uw gegevens wanneer u op onze website surft.

Hiervoor kunnen we gegevens verwerken zoals technische informatie in verband met het apparaat dat u gebruikt, zoals uw IP-adres, browsertype, geografische locatie en besturingssysteem; informatie over uw surfgedrag, zoals hoe lang u onze site bezoekt, op welke links u klikt, welke pagina's u bezoekt en hoe vaak u een pagina bezoekt.

Deze gegevens worden verwerkt op grond van ons gerechtvaardigd belang, namelijk om veiligheidsredenen, d.w.z. aan functioneel IT-beheer te doen, inclusief infrastructuurbeheer, bedrijfscontinuïteit en IT-beveiliging te beschermen.

c) Om onze wettelijke verplichtingen na te komen

Wij verwerken uw gegevens om wettelijke verplichtingen na te komen of om te voldoen aan elk redelijk verzoek overheidsinstanties of -organen, zoals de Belgische gegevensbeschermingsautoriteit.

6. Met wie delen wij uw persoonsgegevens?

In sommige gevallen delen wij uw persoonsgegevens met:

  • Dienstverleners (zoals IT-bedrijven);
  • Gerechtelijke instanties, overheids- of publieke instanties, op verzoek en voor zover wettelijk toegestaan;
  • Bepaalde gereglementeerde beroepen zoals advocaten.
 
7. Hoelang houden wij uw persoonsgegevens bij?

Wij zullen uw persoonsgegevens bewaren zolang vereist is om te voldoen aan de toepasselijke wetten en regels, of langer indien dit nodig is om ons doel te bereiken of wanneer u uw toestemming intrekt.

8. Wat zijn uw rechten en hoe kan u uw rechten uitoefenen?

U kan Pinakes op ieder moment en kosteloos vragen over welke gegevens wij beschikken, uw gegevens te laten corrigeren of wissen. Daarnaast heeft u onder de geldende privacywetgeving ook het recht op beperking van de verwerking, het recht op overdraagbaarheid van uw gegevens, en het recht om bezwaar aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Tot slot kan u ook uw gegeven toestemming intrekken. Wij leggen in onze Privacyverklaring in meer detail uit wat dit precies allemaal betekent.

9. Hoe kan u wijzigingen aan deze Cookieverklaring opvolgen?

In een wereld van voortdurende technologische veranderingen, zullen wij deze Cookieverklaring regelmatig moeten bijwerken.

Wij nodigen u uit om de laatste versie van deze Cookieverklaring online te raadplegen en wij zullen u van belangrijke veranderingen op de hoogte houden via onze website. Wanneer wij nieuwe cookies plaatsen waarvoor wij uw toestemming nodig hebben, zullen wij uw toestemming geldig verkrijgen.

10. Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen over het gebruik van cookies of wilt u een van uw rechten uitoefenen, aarzel dan niet om onze DPO te contacteren via dpo [at] pinakes.be of via Keizerslaan 34, 1000 Brussel.

Indien u niet tevreden bent over hoe we met uw verzoek om een van uw rechten uit te oefenen omgaan, kunt u steeds de Gegevensbeschermingsautoriteit contacteren.