Zoek je adressen van de overheid voor eenmalige mailings of periodieke bedrijfscommunicatie? Pinakes beschikt over de contactgegevens van 126 000 politici, ambtenaren en leidinggevenden in meer dan 26 000 overheidsdiensten en organisaties in België, Luxemburg en de Europese instellingen.

 Pinakes testen

 • Pinakes, de overheidsdatabank
 • Pinakes, de overheidsdatabank

Contactpersonen

In onze databank vind je alle beslissingsnemers en contactpersonen met hun functies en specifieke verantwoordelijkheden. 
Bekijk hier het overzicht.

Organisaties

Pinakes heeft meer dan 26 000 organisaties opgenomen in haar databank. 
Je vindt hier een beknopt overzicht.

Rubrieken

Om de contactpersonen en hun organisatie gemakkelijk te vinden, hebben we onze databank opgedeeld in rubrieken. Bekijk hier welke rubrieken voor u nuttig zullen zijn.

Actueel

Blijf op de hoogte van alle belangrijke benoemingen en wijzigingen met PinakesNews, onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Voor wie is Pinakes?

Voor bedrijven die werken met de overheid, de overheden zelf en organisaties die communiceren met de overheid stelt Pinakes de contactgegevens van beslissingsnemers bij de overheid beschikbaar. Deze ondernemingen hebben nood aan correcte, complete en up-to-date contactinformatie.

Welke voordelen biedt Pinakes?

Niets verandert zo snel als contactgegevens. Het is een markt die voortdurend wijzigt. Met Pinakes vind je op elk moment de juiste contactpersoon op de juiste plaats en kan je communiceren naar gerichte doelgroepen binnen de overheid, het middenveld en de socio-culturele sector.

Wat voorziet Pinakes?

Pinakes is veel meer dan een overheidsdatabank of een adressenboek. Het is een platform om jouw communicatie met contactpersonen in de overheid te organiseren.

 

 • Verschillende prijsmogelijkheden
 • Koppelingsmogelijkheden met andere systemen
 • Standaardrapporten en rapportering op maat
 • Automatisch geactualiseerde gegevens
 • Info sessies
 • Nieuwsbrief
 • Verrijkingsmogelijkheid met eigen data
 • Uitgebreide download- en exportmogelijkheden
 • Opleidingen

 

Getuigenissen... Tevreden klanten over hun ervaringen met Pinakes

Sahar Zohadi

Business Account Manager - CogenPac
Als leverancier van een exclusieve verwarmingsoplossing richten wij ons hoofdzakelijk op de publieke sector. De diensten van Pinakes laten ons toe om op een doeltreffende wijze de energieverantwoordelijken binnen de verschillende overheden te contacteren. De efficiëntie van de databank, die voortdurend wordt bijgewerkt, stelde ons in staat ons klantenbestand gevoelig uit te breiden en verschillende maanden aan commerciële prospectie te winnen. Pinakes helpt ons dagelijks onze samenwerking met de publieke instanties te optimaliseren en onze doelen te bereiken.

Bill Cortvriend

Director of Development - Citizen Lab
Bij Citizenlab willen wij nauwe en directe relaties onderhouden met alle lokale instanties in België en Nederland. Pinakes beheert een nauwkeurige en actuele databank die ons toelaat om snel en efficiënt de juiste contactpersoon in deze organisaties te identificeren. Zo zijn we in staat om het ideale publiek voor onze online marketing op te bouwen. Pinakes biedt een snelle en professionele service aan. Daardoor kunnen we zeer snel productieve besprekingen aangaan met honderden gemeenschappen binnen een paar weken tijd. Onze verzoeken waren vaak dringend en het team van Pinakes heeft ons nooit teleurgesteld. Daarnaast is de database actueel en volledig, kortom, van zeer goede kwaliteit.

Jan Feys

Chef Regio - Het Nieuwsblad
Pinakes is voor de regioredactie van Het Nieuwsblad een grote hulp bij het opzetten en het uitwerken van diverse reeksen en projecten. Vanop de redactie kunnen we snel de contactpersonen vinden van de lokale besturen in alle hoeken van Vlaanderen. Pinakes hebben we gebruikt voor het Gemeenterapport, waarbij de krant een analyse maakte van het bestuur halfweg de legislatuur, en meer recent o.m. voor enkele tests van de dienstverlening van de gemeentebesturen.

Proximus

Telephony, Internet, TV, mobile & smartphone
Pinakes is door de jaren heen een waardevol instrument gebleken in de opzet van gerichte acties in de publieke sector. Proximus vult graag zijn eigen adreslijsten aan met de beschikbare gegevens. Dit gebeurt op vaste basis en meerdere keren per jaar.

Christel Raddoux

Commerciële dienst Collectiviteiten en Ondernemingen - Ethias
Al vanaf het ontstaan van Pinakes maken medewerkers van onze onderneming gebruik van deze waardevolle databank met gegevens uit de publieke sector in België en Luxemburg, maar ook op Europees niveau. Pinakes laat je toe een brede selectie van data of net heel gerichte informatie op te zoeken, om door middel van eenvoudige filters de gewenste contactgegevens te exporteren en op die manier je eigen gegevens te vervolledigen. Als je dan toch nog vragen hebt, staat het Pinakes-team steeds klaar om je snel en efficiënt verder te helpen. Momenteel zijn wij bezig met het opzetten van uitgebreidere koppelingen tussen de databank van Pinakes en onze CRM-tool. Zo moeten wij voor deze gegevens geen manuele bijwerkingen doen, sparen wij tijd uit en zijn wij steeds zeker dat onze gegevens up-to-date zijn. De Pinakes Nieuwsbrief geeft daarbovenop nog snel een overzicht van de laatste benoemingen en wijzigingen in de publieke sector. Een handig middel als je even niet meer weet wie nu weer onlangs benoemd werd in een bepaalde organisatie.

Ann Baerten

Stafmedewerker Events - UCLL
Als hogeschool is het belangrijk om een goede customer relationschip management op te bouwen met onze belangrijke stakeholders. Pinakes is daarom een zeer waardevol instrument voor actuele en up-to-date contactgegevens te verkrijgen om aan gerichte informatieverstrekking te doen. Het sterke aan Pinakes is niet alleen hun goede databank maar ook hun service. Wanneer we bepaalde data niet direct terugvinden in de uitgebreide databank staan de mensen van Pinakes gereed om ons zeer snel te helpen.
http://www.politeia.be/fr-be/home.htm

Mélanie Noiret

Uitgeefster - Politea
Pinakes is een waardevol instrument voor ons. Gemakkelijk te gebruiken, we checken zonder moeite de contactgegevens van een lezer of het postadres van een administratie. Daarnaast heeft het Pinakes team steeds een luisterend oor voor onze wensen, en beantwoorden ze onze vragen met een glimlach. Een winnende combinatie die ons dagelijks werk vergemakkelijkt.

Nadja Desmet

Onderneemster - socialemediaburo.be
Pinakes betekent voor mij het zoeken en vinden van de contactgegevens van mijn doelgroep. Hoe zou ik ze anders kunnen bereiken? De data worden dagelijks geoptimaliseerd en dit helpt om gerichte informatie te kunnen sturen naar de lokale besturen (steden, gemeenten, OCMW's, politiezones...).